Sůl jedlá
  • Sůl růžová

    Himalájská sůl růžová

    Himalájská sůl růžová je velmi dobrým zdrojem esenciálních minerálních látek a stopových prvků. Přirozeně obsahuje všech 84 prvků, ze kterých je složeno i lidské tělo. Navíc však obsahuje i prvky vzácných zemin.

    Při jejím pravidelném užívání a díky její přirozené vstřebatelnosti pak vzniká menší potřeba solit. Vylučovací orgány (zejména ledviny) tak nejsou přetěžovány nadbytkem soli, který je potřeba vyloučit. Nehromadí se v těle a nevznikají nežádoucí usazeniny v kloubech (dna, artróza, artritida) či na jiných místech v organismu (ledvinové, žlučové kameny).

    Himálajská sůl je známá také díky své specifické růžové barvě, kterou má na svědomí zejména přítomnost manganu a železa. Existuje však i méně známá himalájská sůl bílá, která se také někdy nazývá diamantová.

  • Sůl diamantová

    Himalájská sůl diamantová

    Obsahuje menší množství minerálních látek a stopových prvků než himalájská sůl růžová, má jemnější chuť, její krystalová struktura je odlišná od růžové soli a díky tomu má specifické informační vlastnosti pro tělní buňky. Je energeticky silnější a velmi dobře očišťuje organismus od nahromaděných nežádoucích látek.

    Při jejím pravidelném užívání a díky její přirozené vstřebatelnosti pak vzniká menší potřeba solit. Vylučovací orgány (zejména ledviny) tak nejsou přetěžovány nadbytkem soli, který je potřeba vyloučit. Nehromadí se v těle a nevznikají nežádoucí usazeniny v kloubech (dna, artróza, artritida) či na jiných místech v organismu (ledvinové, žlučové kameny).

  • Sůl černá

    Himálajská sůl černá

    Díky velmi vysokému obsahu síry má černá himalájská sůl charakteristickou vůni a chuť po vajíčkách. Je vhodná zvláště při potížích zažívacího traktu, podporuje funkci slinivky břišní a pomáhá při pálení žáhy. Dále zlepšuje činnost a funkci jater a prospívá při jejich léčbě. Díky nižšímu obsahu sodíku je vhodná také při vysokém krevním tlaku.

    Při jejím pravidelném užívání a díky její přirozené vstřebatelnosti pak vzniká menší potřeba solit. Vylučovací orgány (zejména ledviny) tak nejsou přetěžovány nadbytkem soli, který je potřeba vyloučit. Nehromadí se v těle a nevznikají nežádoucí usazeniny v kloubech (dna, artróza, artritida) či na jiných místech v organismu (ledvinové, žlučové kameny).

  • Bio bylinné a kořeněné...

    Bio bylinné a kořeněné himalájské soli

    Pro výrobu našich bylinných a kořeněných himálajských solí používáme pouze bylinky a koření v bio kvalitě a přírodní růžovou himálajskou sůl Cereus. Naše bio produkce je pravidelně certifikována společností ABcert.

    Himalájská sůl růžová je velmi dobrým zdrojem esenciálních minerálních látek a stopových prvků. Přirozeně obsahuje všech 84 prvků, ze kterých je složeno i lidské tělo. Navíc však obsahuje i prvky vzácných zemin.

    Při jejím pravidelném užívání a díky její přirozené vstřebatelnosti pak vzniká menší potřeba solit. Vylučovací orgány (zejména ledviny) tak nejsou přetěžovány nadbytkem soli, který je potřeba vyloučit. Nehromadí se v těle a nevznikají nežádoucí usazeniny v kloubech (dna, artróza, artritida) či na jiných místech v organismu (ledvinové, žlučové kameny).

    Himálajská sůl je známá také díky své specifické růžové barvě, kterou má na svědomí zejména přítomnost manganu a železa. Existuje však i méně známá himalájská sůl bílá, která se také někdy nazývá diamantová.

na stránku
Zobrazeno 1 – 12 z 46 položek

Himalájská sůl

Himalájská sůl Cereus je čistě přírodní krystalická sůl. To znamená, že byla pouze vytěžena, usušena na slunci, omyta a šetrně semleta na potřebnou hrubost. Žádné další chemické procesy jako čistění či bělení nebyly aplikovány. Sůl nebyla ani uměle obohacena o další minerální látky, obsahuje pouze ty, které se v ní přirozeně vyskytují. Proto si zachovává svou specifickou strukturu a vlastnosti.

Himalájská sůl Cereus je velmi dobrým zdrojem esenciálních minerálních látek a stopových prvků. Přirozeně obsahuje všech 84 prvků. Z těch je složeno i lidské tělo.

Při jejím pravidelném užívání a díky její přirozené vstřebatelnosti pak vzniká menší potřeba solit. Vylučovací orgány (zejména ledviny) tak nejsou přetěžovány nadbytkem soli, který je potřeba vyloučit. Nehromadí se v těle a nevznikají nežádoucí usazeniny v kloubech (dna, artróza, artritida) či na jiných místech v organismu (ledvinové, žlučové kameny).

Zobrazeno 1 – 12 z 46 položek